El president del Brasil, Jair Bolsonaro, s'ha tornat a sotmetre a una prova per detectar si ha contret la covid-19, després de presentar durant el cap de setmana alguns símptomes.

A més, malgrat que encara se'n desconeix el resultat, ja ha començat a prendre hidroxicloroquina, el controvertit fàrmac que ha defensat nombroses vegades el mandatari d'extrema dreta.

Bolsonaro va assistir dilluns a l'Hospital de les Forces Armades de Brasília on li van fer una radiografia pulmonar, després de presentar símptomes des de dissabte, amb 38 de febre, segons ha revelat el diari 'O Globo'.

Quan va tornar al palau de l'Alvorada va comunicar als seus acòlits que "el pulmó estava net", i els va explicar que es tornaria a sotmetre a una prova diagnòstica, el resultat de la qual es coneixerà aquest dimarts.

Aquest cop el president brasiler va demanar als seus seguidors que no se li acostessin gaire, en contrast amb els banys de masses amb els que sovint s'esplaia a l'entrada de la residència oficial.

Ara com ara, Bolsonaro ha cancel·lat l'agenda d'aquesta setmana en espera de saber si ha contret la covid-19, que ha qualificat de "gripeta" i ha afirmat n'és immune pel seu "historial d'esportista".

El Brasil ha comptabilitzat 1.623.284 casos i 65.487 morts des que es va declarar l'epidèmia. A més, hi ha 927.292 persones que han superat la malaltia.