Els disturbis que es van produir la nit de divendres davant de Parlament a Belgrad van deixar 14 policies ferits i van portar a la detenció de 71 persones, segons va informar ahir el director de la Policia sèrbia, Vladimir Rebic. Com a mínim 130 policies han resultat ferits des de l'inici de les protestes a la capital sèrbia a causa del toc de queda imposat per l'increment de casos de coronavirus.

L'últim incident es va produir quan un grup de joves, que corejava himnes patriòtics, es va enfrontar a un grup de manifestants pacífics, va arrencar la barana metàl·lica de Parlament i va irrompre a la porta principal de Parlament a Belgrad. Els agents es van desplegar a l'interior i van aconseguir establir un cordó de seguretat, mentre el grup llançava ampolles, bengales i pedres contra ells. Finalment, els policies van utilitzar gas lacrimogen per dissipar la multitud als que van qualificar com «nacionalistes i «hooligans».

La d'aquest divendres es tracta de la tercera onada de violència en quatre nits de protestes a la capital sèrbia durant aquesta setmana.