Eco Platja Alacant, un nou col·lectiu de voluntaris que netegen les platges d'Alacant, ha volgut mostrar «la irresponsabilitat de l'ésser humà» ensenyant una de les seves troballes mentre retiraven residus de la costa, segons publica Levante-EMV, del mateix grup editorial que Diari de Girona.

Els voluntaris han trobat una bossa de patates que es venia quan la moneda a Espanya era encara la pesseta. Aquesta bossa, trobada a la zona de les roques de la platja del Postiguet, costava 125 pessetes i es troba pràcticament intacta malgrat tenir, com a mínim, 22 anys, cosa que evidencia l'impacte que té sobre l'ecosistema les escombraries i, especialment, el plàstic que es llança al mar.

«Si us plau, ens estem carregant el món i junts podem acabar amb això», afirma Eco Platja Alacant al seu acabat de crear compte d'Instagram.

Eco Platja Alacant

Eco Platja Alacant és una nova xarxa de voluntaris que sorgeix per «lluitar i combatre contra la brutícia dels nostres mars». Aquest col·lectiu recorda que, segons l'ONU, un 9% de plàstic al món és reciclat, i un gran percentatge de plàstic no reciclat acaba finalment a l'oceà.