30 de juliol de 2020
30.07.2020
Diari de Girona

Abascal anuncia una moció de censura al setembre i el PP se'n desmarca

Sánchez pregunta al líder de Vox «per què espera fins a després de l'estiu si és tan urgent, se'n va de vacances?»

29.07.2020 | 23:40
Abascal anuncia una moció de censura al setembre i el PP se'n desmarca

Santiago Abascal es va mostrar ahir més agressiu que mai contra el Govern. Tant, que va anunciar que al setembre presentarà una moció de censura per fer fora l'executiu de Pedro Sánchez i Pablo Iglesias perquè Espanya no caigui en la «ruïna» i la «mort». Una proposta a la qual el Partit Popular va descartar de ple donar suport perquè, defensen, «reforça» el PSOE.

«Els espanyols no poden entendre de tàctiques polítiques, no poden esperar més. Evitem el pitjor i tornem la veu al poble espanyol», va sentenciar Abascal després d'acusar el Govern d'haver «protagonitzat la pitjor gestió del món davant de l'epidèmia que va arribar de la Xina comunista». El líder de Vox va convidar el PP a avalar aquesta iniciativa per fer fora el PSOE i Unides Podem de l'executiu per «responsabilitat».

No obstant això, els conservadors no semblen estar interessats en aquesta mesura. «El PP estarà sempre en allò important: salvar vides i llocs de treball. No comptin amb nosaltres per a maniobres de distracció que reforcin el PSOE», va escriure el secretari general del PP, Teodoro García Egea, a Twitter. Segons va explicar el dirigent del PP, la moció de censura només serviria «per salvar el soldat Sánchez», que tot apunta que tindria el suport de la majoria de la cambra baixa.

«Vostè té la capacitat de presentar una moció de censura. Però el meu dubte és per què espera fins al mes de setembre, si tan urgent és canviar aquest Govern. Què passa, senyor Abascal, que se'n va de vacances?», va ironitzar el cap de l'exeuctiu en el seu torn de rèplica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook