El portaveu de Grup Popular al Senat, Javier Maroto, va acusar ahir el cap de l'executiu, Pedro Sánchez, «d'alimentar» els nacionalistes i els independentistes com a «socis» de Govern i va recalcar que és «l'únic responsable que es produeixin xantatges d'aquestes formacions i s'acabin concedint». Segons va subratllar, amb la seva política «només beneficia aquells que volen trencar amb l'equitat i amb la igualtat dels espanyols».

«Sánchez s'ha entestat a fer el joc a tots els nacionalistes i independentistes», va afirmar Maroto en ser preguntat si creu que es produeixen greuges entre comunitats autònomes després de l'acord de Govern amb Iñigo Urkullu sobre el camí de dèficit i endeutament basc i que a la fi va facilitar la presència del lehendakari en la Conferència de Presidents celebrada ahir a La Rioja.

En una entrevista a Europa Press, el dirigent del PP va compendre el malestar de diversos presidents de comunitats autònomes, que recelen d'aquest acord amb el País Basc.

Segons la seva opinió, aquests mandataris volen obtenir per als seus territoris «el que els toca» d'acord a criteris objectius i veuen «com es produeixen greuges comparatius».