El rei emèrit Joan Carles I es troba a Portugal o bé a la República Dominicana, segons publiquen aquest dimarts alguns mitjans. Després que la Casa Reial fes públic ahir dilluns que l'exmonarca tenia intenció de traslladar-se fora d'Espanya per la "repercussió pública" que generen "certs esdeveniments del passat" de la seva "vida privada", mitjans portuguesos com el canal de notícies TVI24 asseguren que Joan Carles I és a Estoril, al municipi de Cascais.

Precisament, el pare de Joan Carles I, Joan de Borbó, va estar exiliat a Estoril, on va criar al seu fill abans que aquest tornés a Espanya. Per part seva, l'alcalde de Cascais, Carlos Carreiras, ha declarat al mitjà 'Diário de Notícias' que rebran "amb els braços oberts" al rei emèrit, que va passar part de la seva infància i joventut en aquesta localitat.

El diari 'ABC', en canvi, afirma que el rei emèrit és al Carib. Segons aquest rotatiu madrileny, Joan Carles I va anar a Sanxenxo, a Galícia, el cap de setmana i des d'allà va viatjar a Porto (Portugal) i a la capital de la República Dominicana, Santo Domingo.