Almenys onze persones han mort i mig centenar han resultat ferides després de sortir-se de la pista i trencar-se en diverses parts un avió de la companyia Air India Express amb 191 persones a bord després d'aterrar aquest divendres a la ciutat de Calcuta, a l'estat indi de Kerala, al sud del país.

En l'incident, que s'ha produït sobre les 19.40 hores enmig d'unes fortes precipitacions, hauria mort un dels pilots de l'aeronau, que procedia de Dubai. Imatges transmeses per la cadena NDTV mostren l'aeronau partida per la meitat a la pista d'aterratge, que presenta enderrocs.

Els equips de rescat, que s'han traslladat al lloc del succés, han indicat que quatre persones més romanen atrapades a l'interior de l'avió, si bé la resta dels ferits han estat traslladats a diversos hospitals de la zona, quinze d'ells en estat crític.

A bord de l'aeronau viatjaven 184 passatgers, deu d'ells menors d'edat, dos pilots i cinc membres de la tripulació. Les fortes pluges registrades a l'estat de Kerala dificulten les tasques de rescat, que es desenvolupen a les fosques i enmig d'inundacions.

Segons la citada cadena de televisió, l'avió hauria sobrevolat diverses vegades l'aeroport i hauria fet dos intents d'aterratge.