El rei Joan Carles es troba a Abu Dhabi (Emirats Àrabs Units) des de dilluns passat, quan va volar en un avió privat hores abans que la Casa Reial anunciés la seva decisió de traslladar-se a viure fora d'Espanya per la controvèrsia dels seus presumptes negocis ocults a Suïssa, segons publica aquest divendres el diari ABC.

Joan Carles I va prendre l'avió dilluns al matí a l'aeroport de Vigo (Pontevedra) i va arribar a la tarda a Abu Dhabi, on roman allotjat a l'hotel Emirates Palace, un luxós complex en el qual havia estat en altres ocasions.

Abu Dhabi, situat a 5.600 quilòmetres de Madrid, és la capital d'Emirats Àrabs Units, país que es troba a la Península Aràbiga, i on el rei Joan Carles té bons amics.

Aquesta és l'última de les opcions publicades sobre el destí del rei emèrit després de la seva sortida d'Espanya, després que el mateix mitjà informés dimarts passat que el Rei s'havia aixoplugat a la República Dominicana, en un complex turístic a la localitat de la Romana, on va volar des de Porto (Portugal) després d'haver pernoctat a Sanxenxo (Pontevedra).

Segons la informació del full de ruta del jet privat que va transportar al rei emèrit, va aterrar a l'Aeroport Executiu A l'Bateen, l'ús és exclusiu per a vols privats.

Des d'allà, es va embarcar en un helicòpter, juntament amb l'ajudant de rei iquatre escortes, fins a Abu Dhabi i es va dirigir directament a l'hotel, on va arribar a les 18.00 hores, just quan el Palau de la Zarzuela difonia el comunicat en el qual es notificava la seva marxa d'Espanya.

Segons ABC, el pare de Felip VI no s'ha mogut de l'hotel des de dilluns a causa de les altes temperatures que hi ha en aquest país.

L'avió en què va viatjar és un model Global 6500 amb matrícula 9H-VBIG llogat a la companyia TAG Aviation amb seu a Malta, que va partir des de París el diumenge al migdia rumb a Vigo.

Abu Dhabi ha estat una de les destinacions més freqüentades per Joan Carles des de la seva abdicació al juny de 2014. L'última vegada que va estar en aquest emirat va ser a finals de novembre de l'any passat amb motiu del gran premi de Fórmula Un en el circuit de Yas Marina.

Un any abans, va viatjar també amb motiu d'aquesta competició, encara que aquella visita va estar envoltada de la polèmica després de publicar-se una foto en què se'l veia saludant el príncep hereu saudita, Mohamed bin Salman, poques setmanes després que la CIA l'hagués acusat de ser el principal responsable de l'assassinat de periodista saudita Jamal Khashoggi.