09 de agost de 2020
09.08.2020
Diari de Girona

La UE espera que la vacuna contra la Covid-19 estigui disponible a finals d'any

La comissària de Sanitat de la Unió Europea, Stella Kiriakides, ha avisat que "una vacuna no resoldrà tots els problemes d'una sola vegada"

09.08.2020 | 20:25
La vacuna d'Oxford contra la covid-19 genera immunitat en els primers assajos

La comissària de Sanitat de la Unió Europea, Stella Kiriakides, ha expressat aquest diumenge la seva esperança que la vacuna contra la Covid-19, la malaltia causada pel coronavirus, pugui estar disponible per a finals de 2020.

"Encara que fer prediccions resulta arriscat en aquest moment, tenim alguns bons indicadors que una vacuna inicial podria estar disponible per a finals d'aquest any o principis del proper", ha declarat la comissària al diari alemany 'Handelsblatt'.

Kiriakides ha avisat que "una vacuna no resoldrà tots els problemes d'una sola vegada", però permetria un retorn gradual a la normalitat sempre que es vacunés una "massa crítica de ciutadans, particularment aquells en grups de risc".

Els científics no tenen clar quan podria estar disponible una vacuna, ja que el procés de desenvolupament podria portar anys o, fins i tot, podria resultar impossible.

D'altra banda, la comissària també ha avisat d'un creixent nombre de rebrots en diversos Estats membres de la UE.

En aquest sentit, ha fet una crida als governs per "aïllar ràpidament la font d'infecció a nivell local amb proves, rastreig de contactes i aïllament immediat" dels afectats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook