Investigadors del centre IrsiCaixa han publicat «la primera seqüència de consens» del virus de la covid-19, la SARS-CoV-2, un element «clau» per «accelerar el desenvolupament d'una vacuna», ja que ha permès elaborar una llista d'aminoàcids que podrien activar la immunitat contra el virus.

Així ho va anunciar mitjançant un comunicat IrsiCaixa, un centre d'investigació en el qual participen la Conselleria de Salut i la Fundació la Caixa i que ha comptat amb el suport de la campanya de micromecenatge #YoMeCorono, la farmacèutica Grifols i l'Institut de Salut Carles III.

Els investigadors han aconseguit «descriure la primera seqüència genètica de consens de la SARS-CoV-2, una seqüència representativa del genoma complet de 1.700 virus» que circulen al voltant del globus, de manera que han pogut elaborar una llista d'entre 1.500 i 3.000 pèptids -un tipus de molècula formada per aminoàcids- «que podrien activar la immunitat a llarg termini contra el virus».

Amb aquests pèptids es podrà estudiar «amb el màxim grau de detall la resposta immunitària de les cèl·lules T contra el coronavirus». Les esmentades cèl·lules T són un tipus de glòbul blanc que actua davant d'organismes infecciosos, que el món científic mira amb esperança com a eventual remei eficaç contra el virus de la covid-19. En resum, s'ha aconseguit «condensar la variabilitat dels virus que circulen en una sola seqüència».