Adeu a l'estiueig de Pablo Iglesias i Irene Montero a Astúries. L'arribada de la parella va generar polèmica a la localitat de Felgueras, on van aparèixer pintades despectives i un bar ha patit «pressions» després d'atendre els polítics, segons publica El Periódico de CatalunyaEl Periódico de Catalunya, del mateix grup editorial de Diari de Girona.

La parella ja ha deixat el municipi i, tot i que molts asseguren que la seva marxa està relacionada amb els fets, fonts pròximes a Montero i Iglesias asseguren que només tenien previst passar el cap de setmana a Felgueras.

La parella es va allotjar a casa d'un amic, el diputat i secretari general del PCE, Enrique Santiago. L'endemà de la seva arribada van aparèixer pintades com «Coletas rata» a la carretera. A més, un restaurant en què va estar la parella s'ha vist obligat a emetre un comunicat a través de la seva pàgina de Facebook.

«En primer lloc, apuntar que el nostre local segueix funcionant amb normalitat (adoptant totes les mesures necessàries en aquesta nova normalitat), i continua estant obert a absolutament TOTHOM», han assenyalat en el seu perfil públic. I han afegit: «En segon lloc, que la nostra 'casa' es desvincula totalment de qualsevol inclinació ideològica, l'únic que preval entre nosaltres és el respecte i l'educació».

L'arribada de la família Iglesias Montero va despertar curiositat a la petita localitat de Felgueras, a Lena. Tot i que no han sigut els únics polítics que han triat Astúries per passar les vacances.

Entre altres, dretans de Vox, com el seu secretari general, Javier Ortega Smith-Molina, que ha passat uns dies a l'Occident, o Iván Espinosa de los Monteros i la diputada autonòmica madrilenya Rocío Monasterio, que solen passar els estius a Ribadesella.

Lena per a vacances

Davant els fets, l'alcaldessa de Lena, Gema Álvarez (IU), ha assenyalat en el seu perfil de Facebook: «Lamento la mala imatge que per al consell han generat les protestes ultradretanes contra el vicepresident i la ministra d'Igualtat, que intentaven passar uns dies de descans a Lena».

«Creiem que tots els polítics, siguin del signe que siguin, tenen dret a disfrutar de la seva vida privada», ha afegit. I deixa clar que «Lena és un lloc ideal per passar les vacances».