El Ministeri de Defensa ha informat aquest dimarts que els gairebé 200 militars que formen part del contingent espanyol a Mali es troben «fora de perill», després que s'hagi publicat que s'estaria desenvolupant un intent de cop d'estat al país.

En les últimes hores s'han succeït informacions que apunten al segrest d'alts càrrecs a la capital per homes armats així com trets registrats en una base militar pròxima a Bamako, la qual cosa podria tractar-se d'un motí.

El nou ministre d'Economia, Abdoulaye Daffé, hauria estat «segrestat» a la seva oficina a Bamako «per homes armats al voltant de les 8.00 hores», i el president de l'Assemblea Nacional, Moussa Tiembiné, també estaria segrestat. No hi ha confirmació oficial d'aquests successos.

D'altra banda, a la base militar de Kati, una localitat situada a uns 15 quilòmetres de Bamako, s'han sentit trets aquest dimarts, segons han indicat residents a l'emissora Radio France. D'acord amb aquest mitjà, l'accés a la base militar no és possible i la carretera ha estat tallada. Kati es troba prop de Koulouba, on hi ha el palau presidencial.

Espanya recomana no viatjar-hi

L'Ambaixada d'Espanya ha recomanat als espanyols «evitar desplaçaments a la localitat de Kati i els seus voltants».

El possible cop d'estat d'aquest dimarts es produeix en un moment en què el país de Sahel es troba sumit en una greu crisi política que ve a sumar-se a la greu inseguretat ocasionada per les accions dels grups gihadistes, amb les filials d'Al-Qaida i Estat Islàmic al capdavant, però també a la creixent violència de caràcter intercomunitari.