Els atacs contra el president dels Estats Units, Donald Trump, han centrat les intervencions més destacades del primer dia de l'atípica Convenció Demòcrata, titulada «Unint Estats Units», després que l'anterior primera dama, Michelle Obama, digués que el magnat és «la persona equivocada» per estar al capdavant de la Casa Blanca, i que Bernie Sanders l'acusés d'anar a jugar a golf mentre la gent mor a Estats Units per culpa del Coronavirus.

El Partit Demòcrata va iniciar dilluns una inaudita convenció nacional, ja que se celebra íntegrament de manera telemàtica a causa de la crisi sanitària provocada per la covid-19, i en la qual es farà oficial la candidatura de Joe Biden a la Casa Blanca.

Sanders va recordar la retallada que ha aplicat Trump en les ajudes per fer front a la crisi per la covid-19 i Michelle Obama va atribuir a l'actual president dels EUA «una manca total i absoluta d'empatia» des que està en el càrrec, i en especial durant la pandèmia.

Grup de republicans amb Biden

A l'inici de la convenció, va prendre la paraula el germà de George Floyd, el ciutadà afroamericà que va morir sota el genoll de l'agent de la Policia de Minneapolis Derek Chauvin mentre implorava que no podia respirar.

Abans de la intervenció d'Obama i Sanders, van tenir torn també quatre republicans descontents amb Trump, entre ells el que va ser candidat a la Casa Blanca i antic governador d'Ohio, John Kasich, el qual va qualificar de fracàs «decebedor»" i «pertorbador» el mandat de Trump.

La seva presència, amb la qual Biden busca captar el vot dels republicans descontents, ha estat molt criticada per l'ala més a l'esquerra del partit, ja que es considera que pot restar protagonisme a figures emergents com és el cas d'Alexandria Ocasio-Cortez.

L'espectacle de la convenció anirà a càrrec d'artistes musicals, com Common, John Legend, o Billie Eilish, que ajudaran, segons un comunicat, «a explicar la història d'on som avui com a país sota el lideratge fallit de Trump».

D'altra banda, dimecres serà el torn de la senadora Kamala Harris, qui es pot convertir en la primera dona negra i asiàtica nord-americana a acceptar el càrrec de vicepresidenta.