L'opositor rus Alexei Navalni, en coma des del dijous per un presumpte enverinament, serà traslladat a un hospital d'Alemanya, després que els metges del centre sanitari d'Omsk on està ingressat finalment ho hagin autoritzat aquest divendres, segons ha informat la premsa russa.

La família i l'entorn de Navalni portaven des del dijous reclamant a les autoritats russes que permetessin el seu trasllat a l'hospital Charité de Berlín però el Kremlin s'ha emparat en el consell dels metges d'Omsk i aquests ho havien descartat adduint que el viatge comportava "molts riscos" per a la seva vida.

Navalni va haver de ser hospitalitzat d'urgència després que l'avió en el qual viatjava des de Tomsk a Moscou realitzés un aterratge d'emergència en Omsk perquè l'opositor va començar a sentir-se malament.

El seu portaveu, Kira Yarmish, va denunciar des d'un primer moment que hauria estat enverinat amb alguna substància en el te que va prendre al matí en l'aeroport. No obstant això, els metges sostenen que el principal diagnòstic que estudien és que hagi pogut sofrir un "trastorn metabòlic".