Els metges que tracten Alekséi Navalni van defensar ahir divendres que el principal diagnòstic que contemplen respecte a l'ocorregut a l'opositor rus, en coma en un hospital d'Omsk, és que hagi pogut sofrir un «trastorn metabòlic», després d'haver descartat prèviament que la seva situació sigui resultat d'un enverinament.

«Tenim diversos diagnòstics, el principal, pel qual més ens inclinem, és un desequilibri de carbohidrats, un trastorn metabòlic», va explicar a la premsa el cap mèdic de l'hospital en què es troba ingressat Murajovski. «Això pot ser causat per una forta caiguda de sucre a la sang a l'avió, la qual cosa li va provocar la pèrdua del coneixement», va afegir, segons informa l'agència de notícies Sputnik.

Prèviament, el cap mèdic adjunt de l'hospital BSMP-1 d'Omsk, Anatoli Kalinichenko, havia anunciat que comptaven amb «un diagnòstic gairebé complet», que deixava pràcticament descartada la hipòtesi de l'enverinament plantejada des del primer moment per l'entorn de l'opositor.

«Hi ha un diagnòstic, hi ha complicacions i un estat que es correspon amb el diagnòstic que hem realitzat. Lamentablement, no puc donar-lo a conèixer, però ho hem comunicat a l'esposa i al germà del nostre pacient», ha precisat el responsable mèdic.