A Líban s'ha començat aquest divendres un tancament parcial de dues setmanes després de constatar un dràstic repunt de casos de coronavirus després de la gran explosió de Beirut de fa dues setmanes, dels 5.417 abans de la detonació fins més d'11.000 en total aquest divendres, segons l'últim recompte.

Aquesta xifra arriba després de confirmar 628 nous casos, que eleven el total de casos registrats des de finals de febrer a 11.580. La pandèmia ha causat la mort de 116 persones en un país que va aconseguir limitar la propagació del virus durant els primers mesos.

Molts negocis estan tancats aquest matí en la capital a pesar que s'ha permès l'obertura d'alguns sectors, inclosos bancs, botigues de comestibles, llibreries i farmàcies, segons informa el portal de notícies libanès Naharnet.

Restaurants, clubs nocturns, platges i botigues de roba es troben entre els negocis que el Ministeri de l'Interior ha ordenat tancar.

La màxima autoritat musulmana sunnita del país va ordenar el tancament de totes les mesquites i va suspendre les oracions en el seu interior al voltant del Líban fins a un altre avís.

Els casos de virus ja havien augmentat des de principis de juliol, quan es va aixecar un tancament anterior i es va reobrir l'únic aeroport internacional del Líban.

A la fi de juny, Líban va registrar 1.778 casos. Des de llavors, aquest número s'ha multiplicat més de cinc vegades en set setmanes.

Però les xifres es van disparar dramàticament després de l'explosió del 4 d'agost de gairebé 3.000 tones de nitrat d'amoni emmagatzemades en el port de Beirut. Més de 180 persones van morir, més de 6.000 van resultar ferides i un quart de milió de persones es van quedar amb cases no aptes per a viure.

L'explosió va arrasar els hospitals de la ciutat i també va danyar greument dues que tenien un paper clau en la gestió de casos de virus.