Una marea humana va tornar a desafiar ahir el president de Bielorússia, Aleksandr Lukaixenko, en el marc d'una sèrie de multitudinàries protestes que es van celebrar tant a Minsk com a altres ciutats bielorusses. «Marxa», «Confiem, podem, guanyarem» i «Visca Bielorússia» van ser les principals consignes corejades pels manifestants, que van sortir als carrers d'aquesta antiga república soviètica per protestar contra els resultats de les eleccions presidencials celebrades el passat 9 d'agost.

La principal marxa es va celebrar a Minsk, on l'oposició va reunir prop de 200.000 persones, repetint així l'èxit de la convocatòria de la setmana passada, segons els seus propis càlculs. Alguns mitjans locals van rebaixar la xifra dels manifestants a unes 100.000 persones.

L'acte a Minsk va comptar amb l'assistència dels dirigents opositors Maria Kolesnikova i Pável Latushko, tots dos membres del consell coordinador per al traspàs pacífic de poder al país, segons imatges difoses pels mitjans bielorussos. En la seva intervenció davant els manifestants, Kolesnikova va fer un crida a continuar amb les protestes i amb el boicot a les autoritats, al mateix temps que va comparar la «resistència» bielorussa amb una marató que els opositors guanyaran, va prometre.

Les protestes contra els resultats de les eleccions a Bielorússia s'han saldat fins ara amb més de 7.000 detinguts i desenes de desapareguts. Ahir al matí, els mitjans bielorussos van informar sobre la mort d'un dels manifestants el parador del qual es desconeixia des del passat dia 12.

Ball de xifres

Les autoritats han confirmat fins ara la mort de tres persones durant les protestes que es van iniciar al país després de l'anunci dels resultats electorals, tot i que els activistes afirmen que aquesta xifra és almenys el doble. En algunes ciutats bielorusses els manifestants van retre homenatge a la memòria dels morts durant la crisi política al país amb un minut de silenci.