La diputació permanent del Congrés va tombar la compareixença del vicepresident segon del Govern espanyol i líder de Podem, Pablo Iglesias, que havien demanat PP i Cs perquè donés explicacions per la investigació del jutjat d'instrucció 42 de Madrid pel suposat finançament irregular del partit lila.

El PSOE es va alinear amb els seus socis de coalició i va votar en contra de la compareixença. Els partits independentistes també l'han rebutjat. La compareixença d'Iglesias ha estat tombada amb 37 vots en contra, 29 a favor i dues abstencions. D'altra banda, la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, haurà de comparèixer per explicar l'acord sobre l'ús de part dels romanents dels ajuntaments.

La nova portaveu parlamentària del PP, Cuca Gamarra, va demanar la dimissió d'Iglesias i va dir que hi ha «massa ombres de desconfiança» sobre el vicepresident segon. Gamarra va preguntar a Sánchez si «seguirà protegint-lo» i el va acusar de tenir «silencis còmplices». El va instar a cessar-lo. Per part de Cs, el diputat Guillermo Díaz va argumentar que fan falta explicacions i va carregar contra Podem.

Contra el PP

El PSOE va carregar contra el PP per la iniciativa i va recordar els casos de corrupció del partit. El diputat Felipe Sicilia va criticar que Gamarra faci servir la mateixa estratègia de «seguir torpedinant qualsevol acció del Govern» fins i tot amb «joc brut». «Demanarà disculpes si s'acaba arxivant?», va preguntar.

El diputat de Podem, Enrique Santiago, va criticar que la dreta està utilitzant «la mentida en la confrontació política» i va assegurar que s'investiga Podem perquè «s'atreveix a desafiar el poder».

ERC, JxCat, la CUP i EH Bildu van votar en contra de la compareixença d'Iglesias. La portaveu adjunta d'ERC, Carolina Telechea, va afirmarque la investigació contra Podem és una «operació més de les clavegueres de l'Estat» i una «nova campanya mediàtica de la dreta». «Això no és Gürtel, ni Filesa, ni el cas Palau. Suggerir el contrari és banalitzar o blanquejar la corrupció dels partits afectats per aquestes trames», va dir Telechea.