03 de setembre de 2020
03.09.2020
Diari de Girona

La Fiscalia General de l'Estat alerta de mesures penals contra l'absentisme escolar no justificat

Recorda que dur els nens a col·legi és una obligació "ineludible" per als pares o tutors dels menors

03.09.2020 | 20:01
La Fiscalia General de l'Estat alerta de mesures penals contra l'absentisme escolar no justificat

La Fiscalia General de l'Estat (FGE) ha alertat aquest dijous que els casos d'absentisme escolar que no tinguin una justificació "clara i determinant" poden motivar accions penals contra els pares o tutors del menors.

En una nota de premsa del Fiscal de Sala de Menors per unificar els criteris de les fiscalies provincials, l'FGE recorda que la desatenció "voluntària, injustificada i persistent" de l'obligació de dur els nens a l'escola comportarà les "conseqüències legals derivades de l'incompliment dels deures inherents a la pàtria potestat". En aquest sentit recorda que l'assistència presencial a classe de l'alumnat és una obligació "ineludible" per als pares o tutors dels menors afectats.

El màxim responsable estatal de la Fiscalia subratlla, a més, que els centres educatius, quan detectin casos d'inassistència "voluntària i injustificada a les aules", seran els encarregats de comunicar a les respectives comissions locals o provincials d'absentisme aquests incompliments i de dur a terme els tràmits administratius pertinents.

I en aquest sentit afegeix que els casos sense justificació "clara i determinant" de l'exempció "ni que sigui temporal" del deure d'assistència presencial "motivaran" l'actuació del Ministeri Fiscal per exercitar l'acció penal contra el pares o tutors que presumptament hagin infringit els deures inherents a la pàtria potestat en aquest àmbit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit