El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha demanat als caps de govern autonòmics que consultin a Sanitat abans de decretar un tancament total de les escoles a la seva regió a causa de la pandèmia perquè una mesura d'aquest tipus, en lloc d'aplacar els contagis, els pot estendre.

Així ho ha reclamat Sánchez als caps dels Executius autonòmics en la Conferència de Presidents que s'està celebrant de forma telemàtica.

Segons han informat a Efe fonts autonòmiques, Sánchez ha demanat a tots els presidents que si consideren necessari el tancament total de les seves escoles en un territori, no ho facin de forma unilateral sinó coordinant-se amb el ministeri que dirigeix Salvador Illa.

Ha demanat un acord tàcit sobre aquesta qüestió, i el president gallec, Alberto Núñez-Feijóo li ha reclamat que l'acord no sigui tàcit sinó explícit, i que s'estableixin uns criteris per aplicar-lo.

Les mateixes fonts han confirmat que el cap de l'Executiu ha promès a les comunitats que el Govern invertirà 3.700 milions per a la compra de material sanitari.

Des de dos quarts de deu del matí estan reunits el cap de l'Executiu i els governants autonòmics per abordar la toranda a les aules i la situació de la pandèmia.