El coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, va responsabilitzar la política penitenciària de la mort del reu d'ETA Igor González Sola a la presó de Martutene i va assenyalar que «mentre no desaparegui» la «violència de l'Estat, difícilment es podrà parlar de convivència democràtica».

González Sola va ser trobat mort divendres a la seva cel·la de la presó de Sant Sebastià, una mort sobre la qual els primers indicis observats apunten que podria haver-se tractat d'un suïcidi, segons fonts del centre penitenciari. González Sola havia ingressat a la presó el març de 2005 per complir una condemna de 20 anys per col·laboració amb banda armada, dipòsit d'armes i falsificació dins la seva activitat en el comando Amaiur d'ETA, integrat en el complex Donosti.

Otegi va assenyalar a Gernika, on va tenir lloc l'acte de presa de possessió d'Iñigo Urkullu com a lehendakari, que «són cinc» els reus d'ETA que han mort a la presó des de 2011.

Per altra banda, la Casa de el Poble de Portugalete, a Biscaia, va aparèixer amb pintades que qualifiquen d'«assassí» el PSOE, partit al qual els autors de l'atac culpen de la mort d'Igor González Sola. En un comunicat, el secretari general dels socialistes biscaïns i alcalde de Portugalete, Mikel Torres, va expressar la seva «rotunda condemna» davant d'aquestes pintades en què es pot llegir «El poble no ho perdonarà. PSOE assassí».

Torres va assegurar que aquest tipus d'actes «segueixen sent inacceptables» perquè «els atacs, les campanyes d'assetjament o qualsevol tipus d'acció violenta, només deixen clar l'enorme falta de respecte dels seus autors cap a la democràcia i cap a les persones».