La Fiscalia ha demanat al Jutjat d'Instrucció número 42 de Madrid que centri en Neurona la investigació oberta sobre el presumpte finançament irregular de Podem arran dels fets denunciats per l'exadvocat d'aquesta formació José Manuel Calvente. Segons l'opinió del ministeri públic, només ha de seguir endavant amb la part de la investigació relativa al contracte subscrit entre el partit i la societat mercantil Neurona Consulting per a les eleccions generals del 28 d'abril de 2019, al qual al·ludia el Tribunal de Comptes en un dels seus informes, perquè la resta d'assumptes inclosos en les actuacions són «rumors, sospites o suspicàcies» sense dades que els corroborin, i acordar una bateria de diligències a partir d'ells resultaria «completament contrari al que es pretén en una instrucció judicial».

Calvente va denunciar diversos assumptes: el destí de 50.000 euros de la caixa de solidaritat del partit a l'associació #404 Comunicación Popular; l'accés «no consentit» al contingut del disc dur de la també advocada Marta Flor Núñez; la licitació irregular d'obres, sobretot l'adjudicació «a dit» de les de condicionament d'un immoble a Madrid, i la contractació fraudulenta de despeses de campanya i cobrament de comissions a través de contractes amb Neurona Consulting i ABD Europa.

D'altra banda, la Junta de Portaveus del Congrés va decidir ahir rebutjar els debats sobre la comissió d'investigació sobre el finançament de Podem, que finalment no es crearà. Així, el PSOE es va negar a fixar aquest assumpte a l'ordre del dia del proper ple de la cambra.