L'espionatge a l'extresorer del PP Luis Bárcenas que s'investiga en l'operació Kitchen va costar almenys 53.266,22 euros procedents dels fons reservats del Ministeri d'Interior durant l'etapa de Jorge Ferández Díaz, segons apunta el jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata en una resolució, fins ara sota secret de sumari, pertanyent a la investigació que el magistrat realitza de la caixa B del partit.

Segons el magistrat, la investigació ha pogut acreditar un total de 25 pagaments realitzats entre el juliol del 2013 i el maig del 2015 en relació amb la col·laboració del que va ser xòfer de l'extresorer, Sergio Ríos, i els agents de la Direcció Adjunta Operativa (DAO) de la Policia Nacional que van participar en la trama.

Cinquanta mil euros en sous

D'aquesta quantitat, segons detalla en la seva resolució el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5, un total de 50.000 euros corresponen a sous i salaris, i la resta a despeses en àpats (2.574 euros), transport (496 euros) i altres abonaments menors que no es concreten (195 euros), unes quantitats que haurien estat pagades pel comissari Andrés Gómez Gordo i pel també excomandament a la presó José Manuel Villarejo, les activitats irregulars del qual analitza un altre jutjat de l'Audiència Nacional, el Central 6, a la macrocausa Tàndem.

D'altra banda, segons informa Europa Press, el PSOE ha decidit fer el pas de presentar al Congrés una sol·licitud de comissió d'investigació sobre el cas Kitchen. Formacions independentistes, nacionalistes i Més País-Equo van anunciar dimarts que iniciaven contactes per presentar al Congrés una comissió d'indagació sobre aquest cas, i també des d'Unides Podem van dir compartir la necessitat d'aquesta investigació parlamentària. Ahir, fonts de la direcció del Grup Socialista van confirmar que han decidit presentar aquesta sol·licitud.