El president del Govern, Pedro Sánchez, ha descartat aquesta nit tornar a confinar al país, encara que ha matisat que no es pot tancar cap porta. Així mateix, sobre la trobada que dilluns que ve tindrà en la seu de la Comunitat de Madrid, amb la seva presidenta Isabel Díaz Ayuso, ha indicat que anirà a ajudar, subratllant que no va ni a jutjar, ni a avaluar.

Durant una entrevista a La Sexta, el cap de l'Executiu ha insistit que acudeix a aquesta reunió per a posar-se al costat de la presidenta madrilenya, perquè el seu objectiu és doblegar la corba de contagis. No obstant això, ha tornat a reiterar que són les comunitats autònomes les que tenen les competències sobre sanitat i que a partir d'aquí el Govern posarà a la disposició de Madrid els recursos de l'Estat.

En preguntar-li si les mesures de confinament que ha anunciat Madrid seran útils, s'ha limitat a contestar que espera que ho siguin, ja que hauran estat proposades pels especialistes de la comunitat en aquests temes.

Sánchez ha evitat explicar perquè Espanya és un dels països amb pitjors dades de contagis a Europa en la segona onada del coronavirus, explicant que es tracta d'una onada diferent, amb un creixement més lent que en la primera, amb una letalitat més baixa, subratllant que ara es detecten a 6 de cada 10 contagiats, mentre que en la primera fase aquesta proporció era només d'1 de cada 10.