L'ex-cap de Servei de Microbiologia Clínica i Malalties Infeccioses de l'Hospital General Universitari Gregorio Marañón, Emilio Bouza, ha deixat el seu càrrec com a portaveu del Grup Covid-19 a Madrid dos dies després del seu nomenament, han informat a Europa Press fonts del Govern regional.

Va ser designat per atendre "les demandes informatives de la societat" que derivin d'aquest equip, que pretén "donar seguiment i resposta a l'evolució de la pandèmia en la Comunitat".

Aquesta dimissió arriba un dia després que Govern central i autonòmic mostressin les seves diferències amb les mesures acordades d'ampliar les restriccions a 8 zones bàsiques de la regió. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va comparèixer en roda de premsa per demanar mesures més contundents i aquest mateix dissabte ha demanat a l'Executiu d'Isabel Díaz Ayuso "revisar les seves decisions i escoltar a la ciència" a l'hora de gestionar la pandèmia del coronavirus.

No obstant això, l'alcalde de la capital, José Luis Martínez-Almeida, l ha acusat d'"enredar" i ha demanat que expliqui "per què va canviar d'opinió" de dimarts a dijous, ja que al principi "va descartar" tancar la regió.