Els exèrcits azerbaidjanès i armeni van portar ahir la guerra més enllà de l'enclavament de Nagorno-Karabakh, escenari de cruents combats des de diumenge, quelcom que amenaça de convertir un conflicte territorial que ja ha causat almenys cent morts en una contesa regional. «Amb l'activa instigació i el suport polític i militar de Turquia, Azerbaidjan està expandint la geografia de les hostilitats al territori d'Armènia», va explicar el primer ministre, Nikol Pashinián.

Després de dues jornades d'enfrontaments armats al Karabakh, ambdós bàndols es van acusar de martellejar amb armament pesat objectius a altres zones, inclosa la franja de seguretat creada per Armènia a territori azerbaidjanès després de la guerra fratricida de 1988. «Estem en guerra. Hi ha una gran destrucció, nombroses víctimes i estan implicats un gran nombre de soldats», va explicar Pashinián.

Segons va denunciar Bakú, les tropes armènies van atacar amb foc d'artilleria la regió de Dashkesan, a l'oest de l'Azerbaidjan, fet pel qual va avançar que «prendrem adequades mesures de represàlia».

Aquest atac, que ha estat negat per Erevan i lluny de la línia del front del Karabakh, va ser denunciat per Hikmet Hajiyev, assessor del president azerbaidjanès, Ilham Alíev, i cap del Departament de Política Internacional de la Presidència.