30 de setembre de 2020
30.09.2020
Diari de Girona

Almenys 25 morts i desenes de milers d'evacuats pels incendis a Califòrnia

29.09.2020 | 23:36
Un bomber lluitant contra el foc a Califòrnia.

Almenys 22 incendis, alimentats per forts vents, han provocat l'evacuació de desenes de milers de residents als comtats de Napa, Sonoma i Butte, una coneguda regió vinícola de Califòrnia, i han provocat la mort de tres persones més en les últimes hores, van informar les autoritats.

Al comtat de Shasta, a uns 300 quilòmetres al nord de Sacramento, la capital de l'estat, tres persones van morir en un altre incendi forestal de ràpid moviment que va començar diumenge a la tarda prop de Redding, l'urbs més gran de la demarcació, va anunciar l'agutzil, Eric Magrini. Fins ara, les autoritats no han pogut identificar els cadàvers d'aquestes tres víctimes mortals.

El nombre total de morts pels incendis a aquest estat va pujar fins als 25, segons el recompte del Departament Forestal i de protecció contra incendis de Califòrnia (Cal Fire). Els vents càlids van assolir velocitats de més de 80 quilòmetres per hora al nord de Califòrnia, on les temperatures van marcar rècords de 39 graus a Napa i 35 graus a Oakland.Les autoritats esperen condicions propícies perquè es produeixin grans incendis des del sud d'Oregon fins a l'àrea de la Badia de San Francisco i el comtat de Los Angeles.

El servei meteorològic ha donat alertes de calor excessiva i males condicions en la qualitat de l'aire en tot l'oest de país, però principalment a Califòrnia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook