La Unió Europea i el Regne Unit van començar ahir la novena ronda de negociacions per acordar la seva relació futura després del Brexit, unes converses amb els terminis cada vegada més ajustats, ja que les dues parts han fixat octubre com el moment en què s'ha de tancar un pacte. La nova tanda es va iniciar ahir i durarà fins a divendres a Brussel·les.

Durant aquests quatre dies, el cap negociador comunitari, Michel Barnier; el seu homòleg britànic, David Frost, i els seus respectius equips intentaran acostar les seves postures en les qüestions més complicades, com les garanties per assegurar una competència justa entre les empreses del Regne Unit i de la UE, o la pesca. Londres i Brussel·les també parlaran del comerç de béns i serveis, l'energia, la cooperació judicial o la governança de el futur acord.

Pel que fa a la competència justa, la UE vol que el Regne Unit es comprometi a que les seves regulacions en àrees com les ajudes d'Estat, els estàndards socials i laborals o la fiscalitat no divergeixin massa de les comunitàries.