Familiars d'usuaris de la residència de gent gran concertada 'Las Vegas' de la localitat de Ciempozuelos han interposat una denúncia contra una auxiliar que va realitzar vexacions a una dona gran a la qual cuidava mentre ho gravava amb el seu telèfon mòbil, han informat a Europa Press col·lectius de familiars.

Al vídeo, de 21 segons, que es troba en xarxes socials, s'observa a dona a terra en un passadís del geriàtric que intenta aixecar-se ajudant-se en la seva cadira de rodes. Mentrestant, la treballadora no li presta cap mena d'ajuda i es burla d'ella afirmant: "Hem arribat a la casa del terror".

A més, li diu que deixi la cadira, mentre la dona, visiblement compungida, li ofereix la mà perquè l'empleada pugui ajudar-lo. La cuidadora ha sida ja expedientada.

Davant d'aquests fets, la Comunitat de Madrid ha afirmat que "no tolerarà cap mena de maltractament i va perseguir qualsevol actuació que suposi una vulneració als drets de les persones grans que resideixen en els centres de la regió".

Per tal de comprovar si els fets han de ser traslladats a Fiscalia, la Conselleria va enviar un equip de la Inspecció de la Comunitat de Madrid perquè comprovin el que ha passat i determinin l'existència de qualsevol responsabilitat.

"De comprovar-se que s'hagin produït els fets que han estat denunciats públicament, s'exigirà la corresponent responsabilitat administrativa així com en el seu cas penal", han assenyalat les mateixes fonts.