La presidenta de la comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, acusa Pedro Sánchez de «vendre el caos» per justificar que calia intervenir Madrid. Segons va afirmar ahir en una entrevista al diari ABC, hi ha hagut una estratègia política per part del Govern espanyol de generar una farsa» i una «estafa» amb relació a la situació a Madrid. Ayuso admet que des de finals d'agost ha estat més complicat el control dels contagis, però assenyala que amb les mesures posades en marxa pel seu govern la situació està millorant moltíssim». De fet, defensa que són les seves mesures les que es començaran a veure en resultats en els propers dies. «Podrem demostrar que cada cop el contagi és molt menor», diu. «La Moncloa sap que Madrid està en una situació molt millor ara i és ara quan comencen a intervenir Madrid», afegeix.

La presidenta de la comunitat critica que el relat del Govern espanyol «és sempre el mateix, passi el que passi». «Madrid ho fa tard i malament i tota la resta millor que nosaltres», lamenta, assegurant que es tracta d'una estratègia de La Moncloa per generar la sensació de caos i justificar la intervenció. Segons ella, les restriccions imposades ara són «greument perjudicials» i generen confusió. Per això, insisteix que la solució no és perimetrar Madrid ni el confinament, sinó una situació intermèdia. Aysuo defensa que el més idoni, el pla «molt concret i molt clar» que tenia Madrid, era «detectar l'1 per cent que va contagiant» perquè el «99 per cent surti al carrer». «Si Madrid s'enfonsa, darrere hi va el conjunt del país», adverteix amb relació a les conseqüències econòmiques de les restriccions. Per tot plegat, Ayuso diu que l'ordre ha tenir una «explicació» als jutjats després que el seu govern demanés mesures cautelars i espera que la justícia els doni la raó. Mentrestant, afirma, complirà la llei.

Calvo critica el «joc polític»

Mentrestant, la vicepresidenta primera del Govern espanyol, Carmen Calvo, va afirmar ahir que la millor política és la del «compromís, la raó i el compliment». «Per això no entenem els qui, davant de la pandèmia, utilitzen el joc de la política, particularment en llocs on la pandèmia s'acarnissa, com és Madrid», va indicar. Segons Calvo, resulta molt difícil l'ajuda quan en una mateixa frase algú diu «vine» i «marxa», però l'obligació principal del Govern espanyol és «salvar vides i protegir la salut». «Sense salut no hi haurà economia ni futur per aixecar el nostre país», va advertir. Calvo va defensar «l'equilibri, la mesura, la prudència i la valentia» del govern espanyol malgrat «les dificultats» amb altres administracions». «Tenim la mà estesa, coordinació permanent, els criteris que la ciència i els tècnics ens dicten per parar aquest virus», va reblar enmig de la polèmica amb el govern d'Ayuso per les restriccions a Madrid. Segons ella, aquest és «l'únic» objectiu de l'executiu de Pedro Sánchez.

El PP defensa Ayuso

Finalment, la portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, va sortir en defensa de la presidenta d'Isabel Díaz Ayuso, i va aprofitar per carregar contra l'executiu de Pedro Sánchez. «El que hem viscut els últims dies és un canvi per part del Govern d'Espanya, que ha abandonat la línia epidemiològica per passar a una estratègia absolutament política a Madrid», va afirmar Gamarra després d'una reunió amb alcaldes i regidors del PP a Cantàbria. «Ayuso està defensant en tot moment els interessos dels seus ciutadans i veïns», va continuar la portaveu popular al Congrés.