La Ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha anunciat aquest dimecres que durà a terme una reforma de la Llei de Salut Sexual i Reproductiva i de la Interrupció Voluntària de l'Embaràs amb l'objectiu d'"assegurar" que "totes les dones" tenen dret a decidir sobre els seus cossos.

Tal com ha explicat, durant la seva compareixença davant la comissió del ram del Congrés, aquesta modificació té com a objectiu "derogar" la reforma que es va realitzar en 2015, durant el Govern del PP. En aquesta reforma, es va incloure que les menors de 16 i 17 anys havien de tenir el consentiment patern o dels seus tutors legals per a poder avortar.

No obstant això, Montero no ha especificat més sobre aquesta reforma que, segons ha apuntat, cerca "assegurar" que "totes les dones" tenen "dret a decidir sobre els seus cossos" i que l'Executiu està "fent tot el possible per a millorar la salut sexual" de totes elles.

Això, ha indicat, implica el dret a "formes més noves" d'anticoncepció i la promoció de l'educació sexual i reproductiva.