La ministra d'Igualtat, Irene Montero, va anunciar ahir que el Govern ha començat els treballs per canviar la llei d'interrupció de l'embaràs i derogar la reforma de 2015 amb l'objectiu que totes les dones tinguin el dret a decidir sobre els seus cossos.

En una compareixença davant la Comissió d'Igualtat de Congrés dels Diputats, Montero va avançar que es modificarà la llei de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l'embaràs, que inclourà el dret a les «formes més noves» d'anticoncepció i la promoció de l'educació sexual i reproductiva. En aquesta reforma, es va incloure que les menors de 16 i 17 anys havien de tenir el consentiment patern o dels seus tutors legals per poder avortar.

No obstant això, Montero no va especificar més sobre aquesta reforma que, segons va explicar, busca «assegurar» que «totes les dones» tenen «dret a decidir sobre els seus cossos» i que l'executiu està «fent tot el possible per millorar la salut sexual» de totes elles. Això, va assenyalar, implica el dret a «formes més noves» d'anticoncepció i la promoció de l'educació sexual i reproductiva.

Per altra banda, Montero també va avançar la intenció del Govern d'estendre l'atenció integral que reben les víctimes de violència de gènere a les víctimes de tota «violència masclista», com les agressions sexuals o l'explotació sexual.

Es farà a través del que va anomenar «Pla Espanya et protegeix contra la violència masclista» i implicarà incrementar els serveis d'assistència telefònica i digital a les víctimes, els dispositius de control telemàtic d'agressors i la construcció de cinquanta centres d'atenció integral, entre altres mesures.

Davant la Comissió d'Igualtat de Congrés, Montero va emmarcar aquest projecte en el Pla de Recuperació per a Espanya dissenyat pel Govern i va advocar per comptar amb «una agenda feminista per a la reconstrucció del país». A més, el Consell de Ministres aprovarà en les properes setmanes dos reglaments, en forma de reials decrets, per regular la igualtat salarial i que obligaran les empreses a registrar els seus plans d'igualtat.