El president dels Estats Units, Donald Trump, va afirmar ahir que el còctel experimental de la farmacèutica Regeneron que li van administrar per a la COVID-19 és «el més increïble que he vist mai». «Jo no estava en la millor forma física. Un dia després estava bé, pot ser que no perfecte però bé, però un parell de dies més tard estic lliure de coronavirus. Ara em trobo perfecte, no estic prenent res, estic fora del règim que em van donar però va ser gràcies sobretot a aquest medicament», va assenyalar Trump.

Per aquest motiu, va explicar que la seva Administració enviarà el còctel experimental de Regeneron i el de la farmacèutica Eli Lilly «a tots els hospitals» dels EUA. «Aconseguiré que els aprovin realment molt ràpid», va destacar. «És la cosa més sorprenent, no és Remdesivir, pot ser que ajudi una mica, però Remdesivir no és el mateix. Això és bo, va eliminar el virus», va afirmar el mandatari, per acabar afegint que el còctel que li han donat és fins i tot millor que la futura vacuna.

Per part seva, Sean Conley, el metge del president dels Estats Units, va anticipar que el mandatari podrà tornar a participar en actes públics donada la seva evolució positiva de la COVID-19 que pateix. «Dissabte serà el desè dia des del seu diagnòstic dijous i sobre la base de la trajectòria dels diagnòstics avançats que l'equip ha estat realitzant, està justificat el retorn segur del president als compromisos públics en aquest moment», va dir Conley.

El metge presidencial va reiterar que «després de tornar a casa el seu estat físic s'ha mantingut estable i sense indicacions que suggereixin progressió de la malaltia, sense evidències d'efectes terapèutics adversos». Trump no mostra símptomes de COVID-19 des de dimarts passat després d'haver passat hospitalitzat el cap de setmana en patir febre, cansament i almenys dues baixades d'oxigen. El president va dir que el seu contagi va ser «una benedicció de Déu», ja que així va poder conèixer la malaltia i els efectes del medicament.

El proper debat

Trump, de fet, ja va anticipar la seva intenció de participar la setmana que ve en el debat amb el demòcrata Joe Biden que estava programat per al 15 d'octubre a Miami, encara que aquest cara a cara no sembla que s'acabi celebrant. El mandatari va assegurar en una entrevista amb Fox News que no és contagiós perquè és un «espècimen físic perfecte». Concretament, Trump va anunciar que planeja organitzar un míting dilluns a Florida i reiniciar així la seva campanya. Preguntat per si hi havia donat ja negatiu per coronavirus en algun test, Trump va respondre que «no hi ha raó per fer-se proves tota l'estona».

Per part seva, l'assessor econòmic de la Casa Blanca, Larry Kudlow, va anunciar que el president dels Estats Units ha aprovat la presentació d'un nou paquet d'ajuda econòmica per als afectats pel coronavirus, pendent de negociació al Congrés, dos dies després de suspendre abruptament les negociacions amb la bancada demòcrata. «Li agradaria fer un tracte», va explicar Kudlow, en un intent a última hora de la Casa Blanca per reactivar les converses entre demòcrates i republicans sobre el contingut i la quantitat d'aquest nou paquet d'estímuls.