La Fiscalia Anticorrupció de l'Audiència Nacional ha emès una nota interna en què es posiciona en contra que s'obri una investigació al Tribunal Suprem al vicepresident segon de Govern i líder de Podem, Pablo Iglesias, en relació a la peça «Dina» de la causa «Tàndem».

Aquest document s'ha lliurat al tinent fiscal de Tribunal Suprem, Luis Navajas, perquè el tingui en compte a l'hora de redactar el seu informe definitiu sobre si és procedent o no obrir causa a l'alt tribunal a Iglesias. La fiscal general de l'Estat, Dolores Delgado, va assenyalar ahir mateix en un acte organitzat pel Col·legi d'Advocats de Madrid en ésser preguntada per això, que ella no opina i no participa en el desenvolupament de l'informe que prepara el Ministeri Públic al respecte.

Fonts fiscals consultades per Europa Press confirmen que aquesta nota interna va ser enviada a la FGE. A hores d'ara, la Sala d'Admissions del Penal del Suprem roman a l'espera d'aquest informe del ministeri fiscal, sol·licitat la setmana passada, per decidir si és procedent o no anar contra Iglesias pels delictes de descobriment i revelació de secrets, danys informàtics i acusació o denúncia falsa en relació a la «peça Dina».