El càncer de mama és el de més incidència entre les dones. S'estima que el 2020 es diagnosticaran a Espanya al voltant de 33.000 casos. Amb un diagnòstic precoç, la supervivència supera el 90%.

Per aquest motiu, coincidint amb la celebració aquest dilluns del Dia Mundial del Càncer de Mama, és fonamental recordar la importància de realitzar les revisions rutinàries i comptar amb tractaments eficaços que no només tracten la malaltia, sinó que ofereixin una millor qualitat de vida a les pacients.

En aquesta línia, al Centre 360 d'Excel·lència Oncològica GCCC, que compta amb els 99 anys d'experiència de Clínica Corachan i els més de 350 centres de GenesisCare a tot el món, ofereix un abordatge de el càncer a través de tractaments innovadors tant d'oncologia radioteràpica com oncologia mèdica, i tot això amb un equip multidisciplinari.

Tractament variat

El tractament actual és variat i complex. Depèn del tipus precís de càncer de mama, les característiques biològiques i moleculars del tumor, el grau de disseminació o estadi de la malaltia (de I a IV) i les característiques clíniques de la pacient, explica el doctor Miguel Hernández-Bronchud, oncòleg mèdic de GCCC, qui a més apunta que també influeix si es tracta d'un càncer d'origen hereditari.

«Encara que es desconeixen les causes de per què es donen les anomalies cel·lulars que porten a desenvolupar el càncer de mama, sí se sap que entre un 5% i un 10% dels casos es donen en persones amb predisposició hereditària. Solen ser menors de 40 anys i amb un o més parents de primer grau amb càncer de mama, mama bilateral, ovaris o amb un parent de primer grau baró (també tenen càncer de mama alguns homes) o combinacions d'aquestes patologies.

Seguiment preventiu

En ocasions, el càncer hereditari de mama s'associa a mutacions específiques com el gen BRCA. Això sí, cal aclarir que ser portador d'aquesta mutació genètica no significa necessàriament acabar desenvolupant un càncer de mama, però sí que requereix d'un seguiment preventiu especialitzat».

El centre GCCC compta amb tres tractaments destacats en radioteràpia per al càncer de mama com són DIBH, SGRT sense tatuatges i FAST mama.