El procés electoral es regeix per unes dates clau que deixen poc marge per a la improvisació i que s'iniciaran el 3 de novembre, amb una votació que tots dos bàndols han intentat vendre com la més important de tota la història dels Estats Units.

Tot i que les votacions anticipades han començat a alguns estats i el vot per correu està agafant especial protagonisme aquest any per la pandèmia de coronavirus, el dia gran de les eleccions serà el 3 de novembre. A més del president, els nord-americans també estan cridats el 3 de novembre a renovar íntegrament la Cambra de Representants -dominada actualment pel Partit Demòcrata- i una tercera part del Senat -controlat pel Partit Republicà.

El 6 de gener, i en una sessió conjunta, el Poder Legislatiu rep els vots per comptar-los i certificar-los. El vicepresident dels Estats Units, Mike Pence, en qualitat de president de Senat, serà l'encarregat de dirigir la sessió de recompte i anunciar quins han estat finalment elegits per als dos principals llocs del país. Pence haurà per tant de dir si repeteix al costat de Trump o, en canvi, tots dos cedeixen el testimoni a Biden i la seva companya de fórmula, la senadora Kamala Harris.

La data de la cerimònia d'investidura serà el 20 de gener de 2021. Aquell dia, el president electe haurà de jurar el càrrec a les escales del Capitoli davant el president de Tribunal Suprem i iniciar oficialment un mandat de quatre anys.