Milers de francesos es van concentrar ahir a tot el país sota el crit «Je suis prof» per rebutjar el terrorisme islàmic després de la decapitació d'un professor de secundària que havia mostrat caricatures de Mahoma en una classe de llibertat d'expressió. Gairebé sis anys després del «Je suis Charlie» amb el qual tot el país va condemnar el terrorisme islàmic i va defensar la llibertat d'expressió, França va repetir ahir el crit de solidaritat amb les víctimes i de reivindicació dels valors democràtics.

Les concentracions van ser convocades per organitzacions antiracistes i pacifistes -i avalades per Charlie Hebdo- per retre homenatge a Samuel Paty, el professor de Geografia i Història de 47 anys que va ser decapitat divendres passat per un refugiat txetxè de 18 anys. Equipats amb la mascareta, que era condició imprescindible perquè l'acte fos autoritzat, els milers d'assistents a l'acte de París van guardar un minut de silenci en senyal de dol per la víctima i van cantar La Marsellesa.

Líders polítics de totes les tendències, entre els quals destacava el primer ministre, Jean Castex, van participar a títol privat en la concentració de París, a la qual també van assistir musulmans.

Paral·lelament, la policia francesa va arrestar ahir dues persones més, un activista islamista molt actiu conegut com a Abdelhakim Sefrioui, i una altra persona relacionada amb l'assassí, identificat com a Abdulak Abuezidovic.