L'ex-director general de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional Joan Mesquida va morir ahir als 57 anys a conseqüència d'un càncer, segons va informar l'institut armat en el seu compte oficial de Twitter. Mesquida va ser també secretari d'Estat de Turisme i conseller d'Hisenda i Pressupostos de Balears, així com director general d'Infraestructures del Ministeri de Defensa.

Va exercir de director general de la Guàrdia Civil entre abril i setembre de l'any 2006 i com a director general del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil des de setembre de l'any 2006 al 18 d'abril de l'any 2008, en ambdós casos amb el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero. En els últims anys havia decidit trencar el carnet del PSOE i militava a Ciutadans.

Llicenciat en Dret i en Ciències Polítiques i Sociologia, va ser subdirector i director de l'àrea econòmica de l'ajuntament de Calvià. Va ser triat diputat pel PSOE al Parlament balear i conseller del Consell de Mallorca. Entre 1999 i el 2003 va ser nomenat conseller d'Hisenda i Pressupostos de la Generalitat de Francesc Antich.