La ministra d'Igualtat, Irene Montero, i la senadora del PP María Adelaida Pedrosa han protagonitzat un dur enfrontament pel paper de vicepresident Pablo Iglesias en el cas Dina, que ha portat a la ministra a replicar, davant els atacs personals, que es fica al llit amb qui li ve de gust

La senadora del PP ha preguntat a Montero si no sentia vergonya per "compartir la seva vida amb un masclista", en relació al vicepresident, parella de la ministra, que ha contestat: "Jo em fico al llit amb qui em ve de gust, ( ...) més voldrien vostès que poder dir a les dones i a les persones amb qui han d'anar a dormir".

Pedrosa havia acusat Iglesias de "masclisme salvatge" pel tracte donat a l'exassessora Dina Bouselham i ha instat Montero a no continuar defensant-lo: "No cedeixi davant un masclista, és un escàndol que vostè com a ministra d'Igualtat segueixi callada", ha dit.

Tot seguit ha preguntat a Montero "de dona a dona": "Sent vostè vergonya per compartir la seva vida amb un masclista o continuarà callada? És vostè una dona submisa a un mascle alfa?", El que ha provocat les protestes a la bancada de l'esquerra.

En aquest moment, la presidenta del Senat, Pilar Llop, ha demanat a la senadora que es cenyís a la qüestió, evités fer al·lusions personals i complís el Reglament de la Cambra, tot i que Pedrosa ha insistit preguntant a Montero si "se sent humiliada com a companya de treball pel vicepresident de Govern".

Després d'aquestes declaracions de la política del PP, Montero ha contestat amb duresa.

"Jo em fico al llit amb qui em ve de gust, i li ho dic amb aquesta claredat perquè jo m'ho puc permetre, però hi ha milions de persones en aquest país que per la seva orientació sexual o per ser dones i per les seves legislacions i per les seves actituds discriminatòries han vist frustrats els seus projectes vitals perquè són uns intolerants", ha deixat anar Montero.

"Més voldrien vostès que poder dir a les dones i a les persones amb qui han d'anar a dormir", ha continuat la ministra, que ha criticat que el PP vagi a Senat a insultar i a dir masclista al Govern quan és un partit que "ha retallat en política d'igualtat "i governa amb un partit d'ultradreta que" nega els drets a les dones ", en referència a Vox.