França va expulsar ahir cinc bosnians, membres de la família d'una adolescent musulmana a la qual van pegar i van rapar el passat mes d'agost com a càstig per la seva relació amb un noi serbi cristià. El ministre de l'Interior, Gérald Darmanin, explica en un comunicat que l'expulsió és conseqüència dels «comportaments inadmissibles d'aquesta família» amb «una adolescent enamorada d'un jove serbi d'una altra confessió».

Darmanin precisa que els cinc membres de la família Zairovith han estat enviats a Sarajevo i que els serveis socials francesos s'ocuparan de la noia, que acutalment té disset anys, fins que arribi a la majoria d'edat, quan se li donarà un permís de residència al país gal.

La decisió del Govern francès arriba un dia després que el Tribunal Correccional de Besançon condemnés els pares i oncles de la noia amb penes de presó i d'expulsió de França.

El ministre de l'Interior ja havia advertit que els oncles de la jove bosniana, que havien arribat a França el 2016 i als quals s'havia atorgat l'estatut de refugiats, no tenien «res a fer» al país i que serien expulsats quan acabés el procediment judicial.

La noia havia declarat davant els investigadors que els seus familiars li van fer cops de puny i puntades de peu i que s'oposaven a la seva intenció de casar-se amb el seu xicot serbi «a causa de la religió», cosa que van negar els familiars acusats durant el procés judicial.