Almenys tres persones han mort i diverses més han resultat ferides per un atac amb ganivet perpetrat al costat d'una església de la ciutat francesa de Niça, al sud de país, segons fonts policials, que han confirmat la detenció del presumpte agressor.

L'atac ha tingut lloc al voltant de les 9.00 hores al costat de l'església Notre Dame de Niça i s'ha saldat amb la mort d'un home i una dona, segons les fonts citades per la cadena BFMTV. També ha resultat ferit el suposat autor dels apunyalaments, evacuat a un hospital després del seu arrest.

El ministre de l'Interior, Gérald Darmanin, ha convocat una reunió d'urgència i ha instat la ciutadania a evitar la zona, la mateixa recomanació que també ha llançat l'alcalde de la localitat, Christian Estrosi, que ha apuntat a Twitter que "tot fa suposar "que es tracta d'un atemptat terrorista.

Estrosi s'ha desplaçat al lloc de l'atac i també està previst que Darmanin viatge a Niça al llarg del dia. La notícia ha coincidit amb un ple de l'Assemblea Nacional en què el primer ministre, Jean Castex, detallava les noves restriccions per fer front a la pandèmia de coronavirus i tots els diputats han guardat un minut de silenci.

"Una vegada més, en les circumstàncies tan difícils que travessa el nostre país, no podem més que cridar a la unitat i la cohesió dels representants nacionals", ha dit Castex, que abandonat de manera precipitada la seu parlamentària per dirigir-se al Ministeri de l'Interior.

Detonacions controlades

L'alcalde de Niça ha aplaudit la ràpida intervenció de les forces de seguretat, que han desplegat a la zona un equip d'artificiers. La Policia Nacional ha confirmat a Twitter que ha realitzat diverses explosions controlades, en un intent per cridar a la calma de la població: "La situació està sota control".

França ha estat objecte de crítiques en aquests últims dies per part del 'món' musulmà arran de la croada llançada pel president, Emmanuel Macron, contra el "separatisme islàmic". Líders internacionals com el mandatari turc, Recetp Tayyip Erdogan, han acusat Macron de xenofòbia i de ser "hostil" amb l'islam.

L'últim atac terrorista a França es va produir el 16 d'octubre, quan el professor Samuel Paty va ser assassinat i decapitat als afores de París després d'il·lustrar amb caricatures de Mahoma una classe sobre llibertat d'expressió. Arran d'aquest atemptat, les autoritats han endurit la vigilància d'organitzacions islamistes.

Niça ja va ser escenari d'un atemptat el 14 de juliol de 2016, quan en plena festa nacional un terrorista va envestir amb el seu camió als centenars de persones que s'amuntegaven al Passeig dels Anglesos. Més de 80 persones van perdre la vida llavors.