Tres vocals progressistes van carregar ahir contra la declaració del CGPJ sobre la reforma proposada pel PSOE i Podem per ser «un avís altiu i impertinent» i van proposar que «la millor contribució d'aquest òrgan», ja sigui per a una reforma consensuada o per desbloquejar la renovació, «seria la renúncia en bloc dels seus membres».

Álvaro Cuesta, Concepció Sáez i Pilar Sepúlveda van votar dimecres passat en contra de la declaració aprovada pel Consell en què va evitar posicionar-se sobre la «controvèrsia» que genera la reforma, però va advertir que «es mantindrà atent a l'evolució dels esdeveniments» per si es reprenen o impulsen iniciatives que són contràries a la Constitució. Els tres vocals van formular un vot particular en què consideren «des del respecte» que la declaració «no contribueix a preservar el CGPJ del debat polític».

I proposen que «la millor contribució del Consell, ja sigui a una reforma legal àmpliament consensuada en el marc d'un gran acord d'Estat, o ja ho sigui al desbloqueig de la institució, per evitar així les expectatives d'interferència en la independència judicial de qui obstaculitza la renovació de la mateixa, seria la renúncia en bloc dels seus membres o al menys la renúncia d'onze dels seusvocals».

Diàleg Govern-PP

Per part seva, el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, va reconèixer que ha parlat amb el secretari de Justícia i Administracions Públiques del PP, Enrique López, per tirar endavant la renovació del CGPJ. «No sé si se'n podria dir negociació. S'ha parlat? Sí, no hem parat de parlar. El portaveu del Partit Popular i jo no hem parat de parlar, som vells amics», va revelar Campo, tot assenyalant que el desbloqueig de l'òrgan ha estat una de les qüestions que van tractar. El ministre va recordar que actua «en nom» del govern i no pas de la part socialista del mateix.