Una vintena d'adolescents de Logronyo s'han organitzat per netejar, des de primera hora d'aquest diumenge, les destrosses dels incidents ocasionats durant la tarda-nit d'ahir en la capital de La Rioja i recol·locar el mobiliari urbà danyat pels disturbis ocasionats per uns 150 radicals, la gran majoria dels quals eren joves.

L'autor de la iniciativa és Pablo Alcalde, un jove de 16 anys i fill d'una escombrariaire, que ha detallat a Efe que, en veure ahir el que estava passant, la qual cosa ha qualificat de "vergonyós", va començar a mobilitzar al seu grup d'amics a través de les xarxes socials per tal d'intentar organitzar-se i donar un exemple a la ciutadania de Logronyo perquè "no tots els joves som iguals".

Alcalde, qui estava en la zona quan van passar els fets i es va anar a casa "perquè feia por", ha afegit que el va sorprendre la resposta que ha tingut la seva iniciativa i aquest matí, a les 09.00 hores, s'han congregat un grup de vint joves en el cèntric Passeig del Espolón, tots d'ells proveïts amb mascaretes, guants, bosses de plàstic i algunes escombres que han comprat per a netejar les destrosses.

Aquest jove, estudiant de Batxillerat en l'IES Batalla de Clavijo de Logronyo, ha precisat que la ciutat ha començat el dia "bastant neta", però, així i tot, ha recalcat que hi havia, en la zona dels contenidors on van passar els disturbis, restes de cristall d'ampolles, cristalls, pedres, càrregues de petards i de bengales emprades pels radicals.

També han col·locat part dels panells d'una exposició situada en el Passeig del Espolón i que els violents van destrossar.

"No tots els adolescents som iguals. Hi ha joves que tenim consciència del que està passant i el succeït en la tarda-nit d'ahir no va ser una manifestació, sinó un acte vandàlic", ha emfatitzat, al mateix temps que ha mostrat el seu agraïment a la resta de joves que s'han sumat a aquesta iniciativa.