Una nena de tres anys ha sigut rescatada amb vida aquest dilluns d’un edifici esfondrat a la ciutat d’Esmirna, a l’oest de Turquia, dilluns, segons han informat les autoritats locals, gairebé tres dies després d’un poderós terratrèmol a la regió del mar Egeu que va provocar 81 morts.

Els equips de rescat continuen a vuit edificis de la ciutat, on han mort 79 persones, cosa que ha fet que el terratrèmol de divendres sigui el més mortífer a Turquia en gairebé una dècada. Dos adolescents van morir a l’illa grega de Samos, segons van dir les autoritats.

Imatges de televisió han mostrat la nena, l’Elif, sent treta d’entre la runa i portada pels equips d’emergència en una llitera a una ambulància, 65 hores després del terratrèmol. Les dues germanes i el germà d’Elif havien sigut rescatats juntament amb la seva mare dissabte, però un dels nens va morir posteriorment.

«Mil gràcies, Déu meu. Hem tret la nostra petita Elif del bloc d’apartaments», va escriure a Twitter Mehmet Gulluoglu, cap de l’Autoritat de Gestió d’Emergències i Desastres de Turquia (AFAD).

Desplegament d’emergència

S’han subministrat més de 3.500 tendes de campanya i 13.000 llits per proporcionar refugi temporal, segons l’AFAD, que va dir que 962 persones van resultar ferides al terratrèmol de divendres. Fins ara, més de 740 víctimes han sigut donades d’alta dels hospitals, va dir l’AFAD.