La Policia Nacional està preparant una aplicació perquè el DNI pugui portar-se al telèfon mòbil i dissenya més mesures per a agilitar la seva expedició. Entre elles, que la taxa de 12 euros d'expedició pugui pagar-se amb targeta de crèdit en l'oficina que els tramita.

Així ho ha indicat aquest dimecres el director general de la Policia, Francisco Pardo, en la Comissió d'Interior del Congrés, on ha explicat els pressupostos del cos pel 2021.

Durant la seva intervenció, ha fet referència al projecte Identitat Digital DNIe, que es finançarà amb recursos provinents del Fons de la UE per a la Recuperació i Resiliència de l'economia espanyola i que compta amb una dotació global de 25 milions d'euros.

D'aquests 25 milions, 6,5 s'incorporaran al pròxim exercici per a desenvolupar les següents actuacions: DNI 4.0, DNI exprés, inclusió de tauletes en l'expedició de documents, pagament de taxes mitjançant TPVs i l'APP "DNIe EN EL MOVIL". I en aquest projecte, ja no farà falta portar la fotografia, perquè es podrà fer en el moment a la mateixa oficina.