Nicolás Murga Mendoza, coronel de l'Exèrcit de l'Aire i amic del Rei emèrit, i un dels seus testaferros segons les últimes investigacions de la Fiscalia Anticorrupció, té vincles amb les comarques de Girona, ja que el seu pare va ser l'últim governador civil franquista de la província. A Murga, i al milionari mexicà Allen de Jesús Sanginés-Krause, els vinculen a les despeses realitzades per Joan Carles de Borbó i altres membres de la família reial amb fons no declarats a Hisenda i que van gastar amb targetes opaques al fisc.

El pare del coronel Nicolás Murga Mendoza és Armando Murga Carazo, que va ser governador civil de Girona entre el fbrer de 1976 i el juny de 1977. Natural de Burgos, va arribar a Girona després de 40 anys de carrera militar. Procedent de la base de l'Exèrcit de l'Aire a Saragossa, durant la seva etapa com a governador civil es va produir la primera visita oficial del rei Joan Carles a Girona.

En un reportatge sobre la transició publicat l'any 1995, Armando Murga Carazo, recordava aquella etapa com una «època dura» en la qual va procurar «tenir mà esquerra». Afegia que conservava bons amics a Girona i que visitava «sovint» la ciutat.

Murga, l'últim governador vinculat al Movimiento, va ser l'encarregat de dirigir l'operatiu de les primeres eleccions democràtiques del juny de 1977. Rellevat després d'aquests comicis, Murga es va traslladar a Madrid per ingressar a l'Alt Estat Major de l'exèrcit fins al seu pas a la reserva. Murga Carazo va morir l'agost de 2004.