El president dels EUA, Donald Trump, va qüestionar la integritat del sistema electoral del país, en posar en dubte, sense proves, la legalitat de milions de vots i va obrir la porta a un llarg litigi sobre el resultat de les eleccions.

En la seva segona compareixença després de la que va fer durant la nit electoral, el mandatari va fer una declaració a la premsa repleta de falsedats sobre la legitimitat del procés i no va oferir cap prova sobre les acusacions, en la seva majoria sobre corrupció contra els recomptes oficials d'estats clau com Michigan i Pennsilvània.

"És un sistema corrupte i fa que la gent es corrompi", va assegurar en una de les més polèmiques declaracions realitzades per un president dels Estats Units.

Trump no va aportar proves per a les seves denúncies que els comicis s'estan falsejant a favor de la "corrupta màquina demòcrata", però va insistir que s'està cometent un "frau".

Les televisions dels EUA tallen i desmenteixen a Trump

Algunes de les principals emissores de televisió dels Estats Units, com ABC, CBS i NBC, van tallar a l'uníson el discurs del president Donald Trump en horari de màxima audiència, mentre Fox News, la referència informativa del Partit Republicà, desmentia les seves paraules.

La ruptura en el canal de notícies conservador s'està fent més profunda cada vegada que Trump repeteix les seves acusacions de frau electoral.

"No hem vist res que constitueixi un frau o un abús del sistema", deia el corresponsal de la Casa Blanca per a Fox News, John Roberts, en directe des de la mateixa sala de premsa en la qual segons abans va parlar el president.