L'empresa espanyola de tecnologia i consultoria Indra ha negat ser al darrere d'un suposat frau en les eleccions dels Estats Units. Surt així al pas de les acusacions llançades per Rudolph Giuliani, exalcalde de Nova York i actual advocat de Donald Trump, que ha denunciat sense proves un presumpte hackeig de màquines relacionades amb el procés electoral. En declaracions a Fox News, Giuliani va afirmar que l'empresa Dominion Voting Systems, que gestiona el programari utilitzat en el recompte electoral en alguns estats, «és una companyia que és propietat d'una altra empresa (veneçolana) anomenada Smartmatic a través d'una companyia intermediària anomenada Indra». I va reblar que els vots suposadament fraudulents haurien «anat a Barcelona, Espanya», on Indra té la seva seu.

Fonts d'Indra indiquen a Europa Press que la multinacional «mai ha tingut cap relació contractual o comercial» amb aquestes dues empreses, que a més són les seves competidores, ni ha desenvolupat «cap projecte de gestió de processos electorals» amb cap d'elles.

Les acusacions de Giuliani i Trump han estat rebatudes també per l'Agència de Seguretat d'Infraestructura i Ciberseguretat dels Estats Units (CISA, per les sigles en anglès), que assegura que les eleccions presidencials de el passat 3 de novembre van ser les més segures de la història de país, sense que en cap moment detectés indicis de manipulació de vot o fallada en els sistemes de recompte. Així mateix, van subratllar que Indra «no ha intervingut de cap manera en les passades eleccions presidencials dels Estats Units».

«No hi ha proves que algun sistema de votació hagi eliminat o perdut vots, alterat vots o hagi resultat afectat d'alguna manera», segons un comunicat conjunt enviat per l'agència i el Consell de Coordinació Governamental d'Infraestructura Electoral (GCC). Davant «moltes afirmacions infundades» i exemples de «desinformació sobre el procés», ambdues parts van expressar la seva major confiança en la seguretat de les eleccions.