L'Exèrcit Popular d'Alliberament Sahrauí (SPLA), branca militar de l'autoproclamada República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD) i el moviment del Front Polisario, va anunciar ahir nous atacs durant les últimes hores contra diverses posicions de l'exèrcit marroquí en la línia de separació que divideix el Sàhara Occidental, i que haurien deixat «pèrdues humanes i materials» entre les files marroquines.

Les forces sahrauís, segons un comunicat militar, «van continuar amb intensos atacs contra diverses posicions de les forces d'ocupació marroquines al llarg del Mur de la Humiliació i la Vergonya, on els emplaçaments de l'enemic van quedar sota bombardeig directe dels combatents del SPLA», segons diu la nota, recollida per l'agència de notícies sahrauí SPS.

Segons el mateix comunicat, el dijous 19 de novembre, «destacaments avançats de combatents de l'SPLA van llançar violents atacs contra les posicions enemigues» a les zones d'Alfayine en el sector de Farsia, Umdegan en el sector de Bakari, Rus Sabti en el sector de Mahbas, Shaidmia i Umlagta en el sector de Mahbas i Glaibat-Alagaya en el sector d'Awsard. Per la seva banda, Rabat encara no s'ha pronunciat.

Les tensions han augmentat dràsticament des que Rabat va anunciar l'inici d'un desplegament militar per posar fi al bloqueig que duien a terme des del 21 d'octubre activistes sahrauís. El Polisario considera il·legal el pas de Guerguerat, situat a la zona sud-oest del Sàhara Occidental.