La canceller alemanya, Angela Merkel, es proposa buscar un consens europeu per tancar les estacions d'esquí almenys fins a gener, per evitar nous repunts de contagis en aquesta activitat turística, malgrat ser conscient que toparà amb el rebuig de la veïna Àustria. «Tractarem d'aconseguir que s'aprovi a escala de la Unió Europea el tancament de l'esquí», va afirmar Merkel, en una declaració davant el Bundestag (Parlament federal), on va explicar les decisions adoptades amb els poders regionals. En cas d'aprovar-se a escala europea, la proposta de Merkel afectaria estacions gironines com La Molina, Masella, Vall de Núria o Vallter.

En la seva reunió amb els líders dels «Länder» es va decidir prolongar fins a gener les restriccions en vigor, inicialment previstes tot novembre, encara que amb certa relaxació per afavorir les trobades familiars en les festivitats nadalenques. Merkel va insistir davant els diputats que, a més del tancament de la gastronomia, l'àmbit cultural o l'oci nocturn, cal restringir al màxim els contactes i evitar qualsevol viatge o desplaçament no necessari. En això entren especialment els «viatges turístics» i també activitats com l'esquí, va afegir la canceller, per al·ludir a continuació que part de la base que trobarà aquí l'oposició per part d'Àustria.

Merkel es va referir als avanços reeixits en la contenció de la pandèmia al llarg de novembre, amb les restriccions en vigor des del 2 de novembre, i va apuntar al fet que, gràcies a això, s'ha aconseguit almenys desaccelerar l'augment de nous contagis. «Cal continuar treballant per reduir els casos», per la qual cosa cal «endurir algunes mesures», va explicar la cancellera. Segons els acords entre Merkel i els líders regionals, les restriccions a la vida pública i les activitats econòmiques, en vigor des del 2 de novembre, es prolongaran fins a gener. El criteri marc és aconseguir rebaixar la incidència acumulat fins als 50 casos per cada 100.000 habitants en set dies.